3.000 TL VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERDE %10 İNDİRİM & ÜCRETSİZ KARGO
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Erkek Külodu Seçimi Nasıl Olmalı?

28-12-2020 11:03
Erkek Külodu Seçimi Nasıl Olmalı?

Erkek Külodu Seçimi Nasıl Olmalı?

Erkek iç çamaşırı piyasası son yıllarda yoğun bir hareketlenmeye girmiştir. Çok sayıda desen, renk ve kesimde farklı kumaşlarda erkek iç çamaşırı üretilmeye başlamıştır. Bu çeşitlenme tekstil firmalarında kendi taleplerini yaratan bir arz formülüne dönüşmüştür. Artık tekstil piyasasında çok sayıda erkek külot modelleri mevcuttur. İç çamaşırı tercihini slip külot olarak tercihe den erkekler için çok sayıda geniş sayılabilecek bir ürün ve alternatif model karmaşası mevcuttur. Bu yüzden özellikle sağlığınız açısından erkek külotu modeli nasıl olmalıdır sorusu ciddi bir sorunsaldır.

Külot Kumaşının Önemi

Erkek külotu modeli nasıl olmalıdır sorusundan ziyade iç çamaşırı seçiminde önemli etmelerden biri de kumaş tercihidir. Eski penye ve klasik pamuklu kumaşlar kendisini çok farklı alternatiflere bırakmıştır. Ancak uzmanlar organik pamuk ağırlıklı ve kesimi bol olan kumaşları önerirler. Ayrıca iyi bir erkek iç çamaşırı kumaşı hava almalıdır. Hem sıcak hem de soğuk havalarda ısı yalıtımı düzgün olmalı ne terletmemeli ne de üşütmemelidir. Özellikle yanlış kumaş tercihi sonucu kötü pamuklu penye kumaşlı slip külotlar genital bölgede mantar oluşumuna ve kasık bölgesinde pişiklere neden olabilmektedir. Bu yüzden bakıldığında erkek slip külot tercihinde kumaş seçimi önemlidir. Rahat, esnek ve hava alabilen mikrofiber, bambu, modal ve kaliteli polyester türü alaşımlı katkılı kumaşlardan üretilen külotlar tercih edilebilir. Genelde mikrofiber, bambu, modal ve kaliteli polyester türü alaşımlı kumaşlardan üretilen dikişsiz erkek külotları uzun süreli kullanıma uygun olup rahat ve hava alabilirler. Ayrıca vücuda tam oturur ve sarar. Bu tür mikrofiber, bambu, modal ve kaliteli polyester türü alaşımlı kumaşlı erkek külotlar görece olarak daha pahalı olsa da sağladığı konforun yanı sıra uzun süreli kullanılması onları daha hesaplı yapar. Hatta bu tür kumaşlardan üretilen iç çamaşırlarını 10 yıl ve üzeri süre kullanan erkekler de vardır.
 
Erkek Külodu Seçimi Nasıl Olmalıdır
 

Külotun Kesimi ve Bacak Boyu

Erkek iç giyiminde klasik bacak boyu 7 santimetredir. Ancak 3, 5, 7,9 ve 11 santimetre bacak boyunda da erkek slip külot modelleri de mevcuttur. Ayrıca hibrit bir tür olan slip boxer külotların bacak boyları daha uzundur. Erkek külotu modeli nasıl olmalıdır sorusuna ek olarak külot kesimi ve bacak boyu nasıl olmalıdır diye de sormak gerekir. Slip külot alır iken özellikle aldığınız ürünün bedenine dikkat edin. Asya boyutu kumaşlar alacaksanız mümkünse Avrupa bedenine kıyasla iki beden büyüğünü tercih edin.
Slip külot tercih eden erkekler için boxer bacak boyu önemlidir. 3,5 santimetrelik bacak boyu olan hafif materyalden üretilen slip külotların rahat, kullanışlı ve uzun ömürlü olduğu kullanıcılar tarafından sosyal medyada, online alışveriş sitelerinde dile getirilmektedir. Özellikle bazı markaların bel lastiksiz ve düşük bel hafif kumaşlı modelleri tercih edilmeye başlanmıştır.
 

Nefes Alan Karışık Kumaşlı Modeller Tercih Edilmelidir

Klasik pamuk oranı yüksek slip külotların yerine genellikle dikişsiz olan, nefes alabilme özelliği olan erkek külotları görece olarak biraz daha pahalı olsa da uzun yıllar kullanıma uygun olduğu için daha hesaplıdır. Modal, bambu, mikrofiber ve polyester alaşımlı kumaşlardan üretilen bu slip külotlar çeşitli, renk, desen ve kesimde üretilmektedir. Nefes alan karışık kumaşlı modellerin alt türü olan özel üretim sporcu slipleri de tercih edilebilir.  Ancak burada beden faktörü önemlidir. Genelde S/M, M/L ve L/ XL şeklinde çift bedenli olan dikişsiz sporcu külotlarda esneme payı olduğu için sol tarafta yazan küçük bedene göre satın almalısınız.
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.