3.000 TL VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERDE %10 İNDİRİM & ÜCRETSİZ KARGO
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Sütyen Seçimi Nasıl Yapılır?

15-02-2021 12:39
Sütyen Seçimi Nasıl Yapılır?

Sütyen Seçimi Nasıl Yapılır?

Sütyen seçimi nasıl yapılır konusunda kıyafet duruşundan, kişinin rahatlığına kadar birçok etkiye sahiptir. Bunun yanında vücut tipine uygun olmayan sütyen seçimleri de yapılmaktadır. Sütyen kullanımı görünümü etkilemesinin yanında meme sağlığını da etkileyen bir durumdur. Sütyen seçerken göz önüne alınması gereken bazı kriterler vardır. İlk olarak göğüs ölçüleri ve göğüs tipinin belirlenmesi gereklidir. Göğüs ölçüsü kap ve göğüs çevresi ile birlikte ölçülmelidir. Göğüs tipi ayrık, birleşik ve küçük yapıda olabilir. Ayrık göğüs tipine sahip olan kadınlar toparlayıcı sütyen seçmelidir. Birleşik ve büyük göğüs tipi olan kadınlar orta hattı kalın olan sütyen modellerini seçmelidirler. Göğüs yapınız küçük ise iç kısmı destekli ya da dolgulu sütyen modellerini kullanmanız hem rahat hem de şık olacaktır.
 
sütyen
 

Sütyen Ölçüsü Nasıl Belirlenir?

Sütyen ölçüsü iki kriterden oluşmaktadır. Birinci kriter göğüs çevresi ve ikinci kriter göğüs boyutudur. Sütyen markaları birbirinden farklı olduğu için ölçü birimleri de farklıdır. Sütyen modeli ne olursa olsun hepsinin göğüs ölçüsü aynı olur. İlk olarak uygun uzunlukta bir mezurayı alın. Göğüs ucundan tutarak tüm göğüs bölgesinin ölçüsünü alın. Sütyen ölçüleri 70 A- 110 D arasında değişmektedir. Sayılar çevreyi belirtirken harfler boyutunu gösterir. Meme dokusunun göğüs kaplarına tam olarak oturması gerekir. Kap içerisinde taşması hem rahatsız eder hem de dar kıyafetlerde kötü bir görüntü oluşmasına neden olur. Sütyen ölçünüzü doğru şekilde belirleyemiyorsanız uzman kişilerden yardım alabilirsiniz.
 

Sütyen Modeli Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Sütyen seçimi nasıl yapılır diye düşünüldüğünde göz önüne almanız gereken bazı noktalar vardır. İlk olarak sütyen kabının boyutu meme dokusu ile uyumlu olmalıdır. Sütyen modelinin rengi ten renginizi ön plana çıkarmalıdır. Bu sayede çok daha güzel bir görünüm elde edebilirsiniz. Son yıllarda en çok tercih edilen ip detaylı modeller tişörtlerin ve kazakların içerisinde çok şık bir görüntü oluşturur. Seçim yaparken kıyafetlerinizi düşünebilirsiniz. Estetik görünüm ve sağlıklı kullanım için doğru sütyen ölçülerini ve modellerini seçmek zorunda olduğunuzu unutmamalısınız.
 

Yanlış Sütyen Seçildiği Nasıl Belirlenir?

Yanlış sütyen seçimi yaptığınızı belli eden bazı durumlar vardır. Bu durumlar;
 
• Göğüs dokusunun sütyen üzerinden taşıması
• Sutyenin orta hattının göğüs kafesine oturmaması ve sürekli yukarı toplanması
• Sütyen askısının omuz üzerinde baskı yaparak kızarıklığa neden olması
• Sütyen takılmasına rağmen göğüslerin sarkık durması
• Giyilen kıyafetin altından sutyenin belli olması ve potluk oluşturması
• Sütyenin içerisinde bulunan balenlerin göğüs dokusunu zedelemesi
 
Yanlış sütyen seçimi rahatsız olmanıza neden olur. Meme dokusunda bozulmalar, ciltte problemler ve sağlık sorunlarının oluşmasına zemin hazırlar. Doğru sütyen seçimi nasıl yapılır konusunda sadece şık görünmek ve rahatlık sağlamak için gerekli değildir. Sağılığın sürdürülebilmesi için de gereklidir.

Yanlış Sütyen Kullanımının Sonuçları

Yanlış sütyen modelleri kullanıldığı zaman kişi gün içerisinde kendini rahatsız hisseder. Omuz ve göğüs dokusunda kan akışı yavaşlar ve buna bağlı olarak morluklar oluşabilir. Dolgulu ve balenli sütyen kullanımına bağlı olarak göğüs dokusunda istenmeyen ve kanserleşen kitleler meydana gelebilir. Sütyen kumaşı terlediğiniz zaman göğüs dokusunda oluşan teri emmezse pişik ve tahriş gibi cilt hastalıkları oluşur. Emzirme dönemindeki kadınlar yanlış sütyen kullanırsa süt kanalları baskıdan dolayı tıkanabilir. Son yıllarda yapılan araştırmalara göre yanlış sütyen kullanımı meme kanserini ciddi oranda tetiklemektedir. Bu nedenle doğru ölçüde ve doğru modelde sütyen kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Sütyen seçimi yaparken sadece modelini ve rengini göz önüne almanız yanlış tercih yapmanıza neden olur.
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.